Cursusaanbod

A klas
Op speelse wijze maken de jongste leerlingen van 5 tot en met 8 jaar kennis met voornamelijk spel, maar ook dans en zang komen aan bod. Het accent in deze lessen ligt op het kennismaken met de verschillende aspecten van theater, het vrij leren bewegen en jezelf uiten (in aanwezigheid van anderen) en natuurlijk het plezier.
B, C klas
De leerlingen van deze klassen zitten in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. In de lessen komen de drie disciplines van musical, spel, dans en zang aan de orde.

Het accent in de lessen ligt in de laagste klassen op het aanleren van de basisbeginselen van de drie verschillende disciplines. Daarnaast is het belangrijk dat de leerling zich durft te laten zien en met en van anderen leert. Maar ook hier staat het plezier voorop.
Voor leerlingen die op de middelbare school zitten biedt Ventura wekelijkse lessen waarbij de drie diciplines van musical, spel, dans en zang verder uitgediept worden.

De muziektheatergroep voor volwassenen van Ventura heet AvonTura en repeteert op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Ventura-gebouw aan de Noordweg. Het theaterseizoen 2017 – 2018 staat in het teken van theater op maat maken en hiermee optreden. De spellessen worden gegeven door theaterdocent Mariëlle Koster  en de zanglessen worden verzorgd door Nienke Kuijpers.

De leden van AvonTura spelen (improvisatie)toneel, zingen en kunnen een act verzorgen op een (thema)feest of een ander evenement. ‘Als u ons de gelegenheid geeft ons voor te bereiden, dan beloven wij u een verrassende act op maat’, aldus docent Mariëlle. Via theaterbureau@venturakampen.nl kunnen organisaties en bedrijven contact opnemen met het theaterbureau van Ventura om te kijken of AvonTura een hilarische, spannende of grappige act kan komen verzorgen. Lees meer.

Projectbasis

AvonTura is dit seizoen ook op zoek naar spelers die het leuk vinden om dit seizoen mee te spelen op projectbasis zoals Kerst In Oud Kampen en de Internationale Hanzedagen. Wil je meedoen met één van de projecten?

Contact of meer weten?
 Voor meer informatie over het lidmaatschap van AvonTura en de deelname aan projecten kun je een mail sturen naar info@venturakampen.nl.


8 - 12 jaar
De theaterklas voor leerlingen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar. De theaterklas is bedoeld voor leerlingen met een groot talent op gebied van spel.
Musical+ klas 1 (8-12 jaar) en Musical+ klas 2 (12-17 jaar)
Leerlingen die bovengemiddeld presteren op de drie disciplines spel, dans en zang kunnen voor deze klassen auditie doen. Deze musical + klassen kunnen beschouwd worden als een selectieklas, waarin er extra aandacht wordt besteed aan techniek, presentatie en inleving. De hoogte van het cursusgeld is bepaald door het maximum aantal leerlingen (12) dat toegelaten wordt, alsmede door de verdieping van de lesstof.
Klas van 1 lesuur per week (A klas) € 13,50,- per maand

Klas van 3 lesuren per week € 40,- per maand

Theaterklas 8-12 jaar € 34,- per maand

Theaterklas 13-17 jaar € 34,- per jaar

Musical + klas 45' lessen € 42,50 per maand

Musical + klas 60' lessen € 46,- per maand

Lessen op projectbasis nader te bepalen

Muziektheatergroep volwassenen € 30,- per maand

Voor alle cursussen geldt: 38 lesweken (wekelijks) m.u.v. theaterklas 13-17 jaar (20 lesweken, tweewekelijks)